Novosti

Treci simpozij specijalista javnozdravstvenih disciplina FBiH 2017.Bihać.Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB-a učestvovao je sa pet radova.
Toplotni udar je iznenadni kolaps organizma, a nastaje zbog, često naglog, prekomjernog povišenja tjelesne temperature i nemogućnosti organizma da se hladi i temperaturu održi u normalnim granicama radi ekstremno visoke temperature zraka okoline, odnosno vremenske pojave toplotnog vala.
nedjelja, 11 Juni 2017 21:38

KAKO SE ZAŠTITITI OD KRPELJA?

Stiglo je ljeto, ljudi sve češće borave u prirodi - odlaze u šetnje, na trčanje, planinarenje…Opreza nikad dovoljno, pored toga što treba paziti da se ne ozlijedimo, treba paziti i na šumske krpelje. Ako ste uočili krpelja u koži važno ga je ukloniti što prije - rizik od infekcije je…
Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB i Sportski savez SBK/KSB u saradnji sa Sportskim savezom općine Novi Travnik i PD ” Kuk ” organizovali su tradicionalno 15. „ Pješačenje do zdravlja ” , povodom 31. maja- Svjetskog dana borbe protiv pušenja pod nazivom „ S nama na putu do zdravlja“ do…
četvrtak, 11 Maj 2017 13:30

S NAMA NA PUTU DO ZDRAVLJA

31. maj Svjetska zdravstvena organizacija i njene članice obilježavaju kao Svjetski dan borbe pušenja. Ovogodišnja kampanja obilježava se pod nazivom: „Duhan-prijetnja razvoju“. Cilj kampanje je da se naglasi veza između upotrebe duhanskih proizvoda, kontrole duhana i održivog razvoja.
Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB-a podržava nauku, obrazovanje, kao i naučno-istraživački rad, te vrši kontinuirano usavršavanje na brojnim Seminarima, Simpozijima, Kongresima s ciljem održavanja i unapređenja kvaliteta rada.
Stranica 1 od 8