Novosti

U subotu 26.08.2017. u Travniku je održana druga „Pharmamed Travnik noćna utrka“, koju je i ove godine organizovao Centar za edukaciju mladih uz pomoć brojnih sponzora i organizacija među kojima je i Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB.
Na naš jučerašnji upit, vezano za pojavu parazita u vodovodnoj mreži u Slimenima slijedi zvaničan odgovor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona:
Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB Travnik su 20/21.07. 2017.godine posjetili Nacionalni park Durmitor.
Treci simpozij specijalista javnozdravstvenih disciplina FBiH 2017.Bihać.Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB-a učestvovao je sa pet radova.
Toplotni udar je iznenadni kolaps organizma, a nastaje zbog, često naglog, prekomjernog povišenja tjelesne temperature i nemogućnosti organizma da se hladi i temperaturu održi u normalnim granicama radi ekstremno visoke temperature zraka okoline, odnosno vremenske pojave toplotnog vala.
nedjelja, 11 Juni 2017 21:38

KAKO SE ZAŠTITITI OD KRPELJA?

Stiglo je ljeto, ljudi sve češće borave u prirodi - odlaze u šetnje, na trčanje, planinarenje…Opreza nikad dovoljno, pored toga što treba paziti da se ne ozlijedimo, treba paziti i na šumske krpelje. Ako ste uočili krpelja u koži važno ga je ukloniti što prije - rizik od infekcije je…
Stranica 1 od 9